string(5) "1024M"

FIVA-scan: financiële scan en vastgoedscan voor zorgorganisaties

Is uw organisatie financieel gezond? Kunt u ook op termijn blijven investeren?

Sinds de overgang naar integrale bekostiging kampen veel kleine en middelgrote zorginstellingen met te weinig zicht op hun resultaat uit reguliere bedrijfsvoering (het zorgproces) en kapitaalslasten. Onderaan de streep lijken de resultaten oké, maar zijn ze dat ook in werkelijkheid? Hoe zit dat bij uw zorgorganisatie?

De financiële/vastgoed-scan (FIVA-scan), ontwikkeld door CFO Capabel Zorg en Bruco, is bedoeld om u meer inzicht te geven in uw resultaten uit reguliere bedrijfsvoering en kapitaalslasten. Dit helpt om eventuele afwijkingen vroegtijdig te signaleren en op te lossen, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan bij grootschalige investeringen in vastgoed.

Goed financieel management in de zorg begint met inzicht in uw financiële performance

Een gezonde bedrijfsvoering in de zorg staat of valt met een doordachte financiële strategie en een adequate bedrijfsvoering. De financiële scan en vastgoedscan voor zorginstellingen (FIVA-scan) vertelt u snel meer over hoe uw organisatie het doet op de volgende thema’s:

Klaar voor de toekomst

Klaar voor de toekomst

zijn uw businessmodel en bedrijfsvoering toekomstbestendig?

Financieel gezond

Financieel gezond

kan uw organisatie financieel gezien tegen een stootje?

Organisatie en processen op orde

Organisatie en processen op orde

wordt er binnen uw organisatie efficiënt en ‘lean’ gewerkt?

In control

In control

wordt er aan de hand van managementinformatie (bij)gestuurd, en heeft u daarbij alle risico’s in beeld en onder controle?

Niet alleen onderzoeken we in de financiële scan uw huidige financiële situatie, we doen ook concrete aanbevelingen die u helpen de toekomstbestendigheid van uw zorgorganisatie te verbeteren. Bovendien kunnen wij u vanuit onze business unit Zorg al vanaf één dag per week bijstaan in het implementeren van de actiepunten die uit de financiële scan en vastgoedscan naar voren komen.

Erik Laarhoven Partner business unit Zorg - CFO Capabel

Ook snel inzicht in uw toekomstbestendigheid? Doe de FIVA-scan!

De financiële scan / vastgoedscan bestaat uit maximaal 3 stappen:

  • Financiële scan: hierbij onderzoeken we of uw bedrijfsvoering gezond is conform het principe van de integrale bekostiging.
  • Optioneel: vastgoedscan als de uitkomst op uw kapitaalslasten negatief is; hierbij beoordelen we elk vastgoedobject op prestatie en kwaliteit.
  • Bespreking van de aandachtspunten en aanbevelingen met de opdrachtgever / het managementteam.

Uw investering in deze praktische scan met concrete aanbevelingen bedraagt:

  • Financiële scan zorg: € 4.500
  • Vastgoedscan zorg: € 800 per object (bij meerdere objecten aanbieding op maat)

Alle genoemde bedragen zijn ex. BTW en reiskosten. Deze investering is inclusief bespreking door één van onze partners. 

Scan mijn organisatie

Wilt u weten u hoe uw zorgorganisatie er financieel voor staat? En of u voldoende middelen beschikbaar hebt om structureel te blijven investeren in vastgoed? Vraag de FIVA-scan direct aan of neem contact op voor meer informatie.

×